Logo
Header

Pigmentvlekken

Wat zijn pigmentvlekken en hoe kunnen ze worden verminderd?

Camouflage by Cosmelan

Pigment

Hyperpigmentatie is een vaak voorkomend probleem. Veroudering van de huid, hormonale aandoeningen en zonnebaden zonder SPF (zonbescherming) zijn de meest voorkomende oorzaken.
Veroudering van de huid, veroorzaakt door blootstelling aan de zon, vlekken in het gezicht door overmatige pigmentatie en in het algemeen, door melanine(pigment) veroorzaakte onvolkomenheden, vormen tegenwoordig een steeds groter probleem.“Donkere vlekken”, vooral op handen en gezicht, zijn een van de grootste esthetische problemen.

 

Het verwijderen van de huidvlekken en het herstellen van de zachtheid van de huid, waardoor de glans terugkeert, is alleen mogelijk met een behandeling die direct effect heeft op het onderhuidse vormingsproces van het pigment.

In de verzorgingspraktijk werken we met Cosmelan ‘ de depigmentatie behandeling’. Het masker is op basis van Amelan. Amelan heeft een direct effect op het onderhuidse vormingsproces van het pigment, en is gebaseerd op de remming van aanmaak van pigment.

Cosmelan is het resultaat van vele jaren onderzoek door Dr Eduardo Krulig, plastisch chirurg, op het gebied van hyperpigmentatie en door melanine veroorzaakte vlekken.
De Cosmelan  depigmentatie behandeling is een veelzijdig  proces dat aan de behoeften van de client wordt aangepast.

Hieronder ziet u de vormen van hyperpigmentatie:

  • Ouderdomspigmentvlekken
  • Sproetjes
  • Zwangerschapsmasker of malisma

Het is ook mogelijk om pigmentvlekjes met  IPL te behandelen.     
Ook behandelen wij de goedaardige huidverhevenheden.

Vergoeding

Afhankelijk van hoe U verzekerd bent kunnen deze behandelingen gedeeltelijk vergoed worden.

 

Naverzorging bij pigment behandeling is noodzakelijk!

Huidverzorging Juul heeft een groot assortiment aan cosmetica, hieronder vindt u informatie over de vernieuwde product lijn van Decléor. Deze lijn is verreikt met vitamine C. Vitamine C heeft een verhelderend effect op de huid.


Decléor - Aroma White C +

Voor ieder huidtype met pigmentproblemen!

Hyperpigmentatie is een probleem dat veelvuldig voor komt.
Belangrijk is om te weten hoe de hyperpigmentatie is ontstaan.
Er zijn diverse oorzaken van een verstoring in de pigment aanmaak. Denk hierbij aan zwangerschap gerelateerde pigmentverschuivingen (melasma), hormoon gerelateerde pigmentverschuivingen (ouderdomsvlekken), maar ook de door de zon beschadigde huid maakt pigmentvlekken aan.

Het is van groot belang dat u zich realiseert, dat als er eenmaal een pigmentverschuiving is, deze altijd blijft bestaan. U zult altijd uw huid voldoende moeten beschermen in de zon. Denk hierbij aan de Aroma Sun lijn van Decléor.

De meeste pigmentproblemen kunnen worden behandeld, met crèmes, maar ook met behandelingen. Bij twijfel moet u altijd naar uw huisarts gaan. Alleen hij kan bepalen of het pigmentprobleem behandeld kan worden.

In onze praktijk adviseren wij u graag welke behandeling voor u het beste resultaat kan geven.

Reinig uw huid goed 's-ochtends en 's-avonds, dit is de basis van uw huidverzorging. Gebruik altijd een lotion om de zuurgraad van uw huid te herstellen en de huid voor te bereiden op de werkstoffen die gaan komen.

Bij een normale huid kunt u 2 à 3 x per week scrubben. Tevens gebruikt u 2 x per week een masker.

 

VOOR WIE IS DE AROMA WHITE LIJN GESCHIKT?

Voor diegene onder u die ouderdomsvlekjes in het gezicht hebben, last hebben van een zwangerschapsmasker. De beste resultaten worden bereikt in combinatie met een professionele peeling.

Camouflage behandelingen in onze praktijk komen over het algemeen voor vergoeding van uw zorgverzekeraar in aanmerking.

 Actieve werkstoffen:
 Vitamine C, blekende plantenextracten zoals citrus, grapefruit, Morus Alba wortel en hazelnoot olie.

 Resultaten:
 Egalisering van de huid.
 Vermindering van pigmentatie.

 Combinatie voorstellen:
 Aromessence:
 Aromessence White

 Nachtverzoging:
 Crème de nuit Eclaircissante.

 Reiniging:
 Lait Démaquillante in combinatie met Lotion Tonifiante.

U kunt ook kiezen voor de Eau Démaquillante als reiniging, Crème Démaquillante, maar ook alle andere reinigingen zoals de Mousse of de Gel.

Voor aanvullende hydratatie adviseren wij u graag de Masque Hydratant voor het gelaat als ook het speciale masker voor de ogen en lippen Masque Yeux en Lèvres.

Wij geven u altijd advies over het gebruik van onze producten.

 

Omdat elke huid anders is geven wij u graag een persoonlijk advies!


 Decléor - Aroma White C+ - Mousse nettoyante éclaircissant
 150 ml

Deze reinigende mousse heeft een fijne textuur, die na het aanbrengen verandert in een zachte en lichte mousse. De Aroma White C+ Mousse vervaagt donkere vlekken en egaliseert de teint. De teint is helder, egaal en stralend. De huid is zacht, glad en schoon, klaar voor aanvullende verzorgingsproducten.

 Prijs: € 28,-


Decléor - Aroma White C+ crème éclaircissante réparatrice nuit
 50 ml

Deze verhelderende nachtcrème werkt gedurende de nacht in op het herstel van de pigmentproductie en bestaat uit een fijne en zijdeachtige emulsie die de huid omhult in een frisse en delicate sluier. De crème corrigeert pigmentvlekken en zal het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken helpen onderdrukken. Bij het ontwaken is de teint zichtbaar helder, fris, stralend en de gelaatstrekken zijn ontspannen. De huid glanst en is klaar voor de komende dag.

Voor wie?
Alle huidtypen die op zoek zijn naar een nachtverzorging die de oxidatieve stress herstelt en de teint mooi egaal maakt.

 Hoe te gebruiken?
 In de avond aanbrengen op een gereinigd gezicht en hals, na Aromessence White – serum éclaircissant.

 Prijs: € 62,10


 Décleor - Aroma white C+ Huile démaquillante éclaircissante 150ml

Verhelderende reinigingsolie voor alle huidtypen
een verhelderende reinigingsolie geschrikt voor elk huidtype. De huid is perfect gereinigd, zacht, fris en voelt heerlijk comfortabel.


 Prijs: € 35,60

 

Decléor - Aroma White C+ Lotion hydra-éclaircissante 150ml

Lotion voor de doffe en gepigmenteerde huid

Een hydraterende en verhelderende lotion, stimuleert de opname van actieve ingrediënten die hierna worden aangebracht.

Prijs: € 35,60


Decléor - Aroma WhiteC+ - Correcteur taches éclaircissant 15 ml

Deze corrector is een ideale aanvulling voor het doelgericht corrigeren van pigmentvlekken. De omvang en intensiteit van donkere vlekken worden zichtbaar verminderd en voorkomt de verschijning van nieuwe pigmentvlekken. De teint is egaal, stralend en intens licht. De huid glanst met een fijne doorschijnendheid.

 Voor wie?
 Alle huidtypen met uitgesproken pigmentvlekken.

 Hoe te gebruiken?
 In de ochtend en de avond, vóór de dag/nachtcrème, plaatselijk aanbrengen

 Prijs: € 35,10